Thursday, June 5, 2014

MY PRIDE N JOY....

                                 Nin dia muka baby aku yang comei macam aku ^_^ kat bawah ada video..

fuh... dah berkarat jari nak menaik blog ^_^.......

Entah pasai apa n kenapa aku pun taktau nak mula menulis balik setelah tenggelam dalam dunia keja keja keja....

berkaitan dengan isu, bunuh baby... dera baby baru baru ni... terpanggey untuk aku mengetuk di keyboard laptop aku....

Alhamdulillah setelah genap usia perkahwinan aku dengan biniku selama 3 TAHUN setelah perbagai usaha akhirnya... pada satu pagi 6 bulan lepas bini aku bawak tunjuk UPT kat aku pada masa kepala aku dok mamai lagi (baru bangun tidoq ^_^) aku ingat mata aku dok mamai lagi... tapi bila tengok ada DUA LINE kat UPT tu..... entah macam mana nak habaq dia punya tahap kegembiraan yang melampau melangkau gunung eberes, huh! dalam dua tiga hari tu bebeberapa kali jugak kami dok ulang beli UPT heheheh tak percaya kunun... n lepas di sahkan oleh doctot klinik kesihatan n doktot pakar bersalin UMRA shah alam... maka sahlah bini aku mengandung tak sampai 2 bulan lagi...
tetiba rasa risau pulak... boleh ka aku jadi ayah (babah bini aku soh panggey, kira ok la tu.), ayah yang macam mana yang kamu akan jadi??? ayah yang GARANG!, yang BAIK?, yang SEMPOI? hurm....
tetiba muncul lagi satu risau... boleh ka aku bela bagi cukup makan pakai, pendidikan ETC?... ENTAH... yang penting kita USAHA BERDOA DAN BERTAWAKAL.....

sepanjang 8 bulan bini aku mengandung... kesian kat dia... jam 0600 hrs aku tanya baby dah bangun belum, jam 1200hrs aku tanya lagi soalan yang sama, jam 1500hrs tanya lagi soalan yang sama, 1930hrs tanya lagi, 2200hrs dan lagi, 0000hrs dan lagi....... hehehehhe kesian bini aku melayan soalan sama aku....

masuk bulan ke 6 bini aku bagi tau baby dan mula aktif berTaekwondo dalam perut.. aku HAPPY! heheheh tiap tiap masa nak pegang peroot.... bila 1st time aku rasa baby aku tendang........ pergghhhtt aku taktau nak cakap macam mana aku punya happy.... tiap tiap kali aku rasa baby menendang, jenuh tahan ayaq mata happy heheheh cover macho. gila tak gila aku rasa aku ni, kul 2-3 pagi kalau aku bangun mesti nak pegang perot,.. bila rasa baby tendang baru boleh tidoq balik ^_^....

walaupun aku dengan perasannya rasa macam aku sorang ja nak jadi bapak kat sini.. aku yakin semua yang jadi bakal bapak rasa apa yang aku rasa....

berbalik pada topik apa nak jadi la ni.... aku heran macam mana manusia boleh berlaku kejam kat baby....
baru baru ni baby 2 tahun di bunuh kejam... kemarin dulu baby dibuang di genting highland.... hurm.. nasib aku tak jumpa orang yang buat tu... kalau tak mau makan pelempang free depa tu.....

kesimpulan kat sini... hargailah rezeki paling mulia Allah SWT bagi dekat kita... jangan kita PK mampukah kita. ada duitkah kita nak menyara dia... apa yang penting USAHA,DOA dan TAWAKAL........
 

2 comments:

BLADE H said...

assalam...

lama dh xtgk tulisan tuan blog :-)

tahniah..smoga smuanya baik2 shj n bjalan lancar tanpa masalah..

kerap2 la menulis d blog. byk isu smasa blh diketengahkan. blh jugak para pmbaca utk tahu pandangan kita ttg sesuatu isu tu..

slamat berblogging n slamat smuanya..

Mohd Faizul Bin Mat Isa said...

Salam tn, heheheheh biasa la terkena angin pasang surut, insyaallah lepas ni saya bg rajin sikit jari jari ni menaip hehehehehe tq ^_^